Είκοσι άγνωστα πράγματα για τον αγαπημένο Χαλκιδαίο ηθοποιό Αργύρη Αγγέλου όπως γιατί προτίμησε την υποκριτική από το μπάσκετ και τη μαναβική!
1) Γεννήθηκε στις 16/06/1978 στη Χαλκίδα.
2) Δεν ήταν παιδικό του όνειρο να γίνει ηθοποιός: «ούτε κι εγώ κατάλαβα πως προέκυψε. Ήμουν μαθητής της Β΄ λυκείου όταν το ανακοίνωσα στους γονείς μου, αλλά δε θυμάμαι καλά καλά, πώς συνέβη αυτό. Πάντα, όμως, ασχολιόμουν με τα καλλιτεχνικά, μου άρεσε πολύ η μουσική και η ζωγραφική».
3) Ζει στην Αθήνα από το 1997.
4) Έχει τρεις αδελφούς και μια αδελφή.
5) Τα δύο από τα αδέρφια του ασχολούνται επαγγελματικά με το μπάσκετ. Εκείνος όμως επέλεξε διαφορετικό δρόμο: «Δε μου άρεσε καθόλου το μπάσκετ. Συχνά με έπαιρνε μαζί του ο αδελφός μου στο γήπεδο, αλλά δε με τραβούσε ο αθλητισμός. Όταν ο Βαγγέλης έπαιζε στον Ολυμπιακό και στον Πανιώνιο, στο σπίτι όλα περιστρέφονταν γύρω από το μπάσκετ. Εγώ ήμουν μαθητής δημοτικού και δεν άντεχα άλλο μπάσκετ στην τηλεόραση, οπότε κλεινόμουν στο δωμάτιό μου να διαβάσω. Τότε έφαγα και το μοναδικό χαστούκι από τον πατέρα μου… Έπαιζε ο αδελφός μου και έδειχνε τον αγώνα η τηλεόραση. Εγώ δεν ήθελα να παρακολουθήσω και πήγα στο δωμάτιό μου. Ο πατέρας μου ήρθε και με χαστούκισε. “Είναι ντροπή, αυτό που κάνεις. Παίζει ο αδερφός σου”, μου είπε και με έβαλε να το δω με το ζόρι».
6) Αγαπημένη του ταινία: «Σινεμά, ο παράδεισος».
7) Αν δεν ήταν ηθοποιός θα ήθελε να ήταν δικηγόρος. Αν δε γινόταν ηθοποιός, θα δούλευε στο οπωροπωλείο του πατέρα του. «Βέβαια κάποια στιγμή θα φρίκαρα, είμαι σίγουρος», μας είχε πει. Στο μαγαζί βοηθούσε «από την τρίτη δημοτικού, όλα τα καλοκαίρια και έναν ολόκληρο χρόνο μετά το λύκειο, πριν κατέβω στην Αθήνα. Ήταν πολύ σκληρή δουλειά και θαυμάζω τον πατέρα μου που μπορεί και την κάνει. Σηκωνόμουν στις τέσσερις το πρωί, και έπρεπε να ξεφορτώνω φρούτα κάτω από αντίξοες συνθήκες. Μιλάμε για φοβερό κρύο το χειμώνα. Θαυμάζω τον πατέρα μου και τον αδερφό μου, που κάνουν αυτή τη δουλειά».
8) Δεν οδηγεί. Μετακινείται με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
9) Ο Γιάννης Κατσάνος, ένας άνθρωπος που έχει συμβάλλει σημαντικά στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Χαλκίδας, σκηνοθέτησε τις πρώτες του παραστάσεις στο θέατρο Χαλκίδας: «Ο Γιάννης ήταν καταπληκτικός δάσκαλος για μένα, ταλαντούχος, ευφυής, με φοβερή σπιρτάδα και απίστευτες γνώσεις. Είχε επαγγελματικές απαιτήσεις από εμάς παρόλο που ήμασταν ερασιτέχνες. Πάνω απ’ όλα είχε όραμα για το θέατρο στη Χαλκίδα και περνούσαμε καλά τόσο στις πρόβες, όσο και στις παραστάσεις. Με μεγάλη χαρά θα ξανάπαιζα υπό τις οδηγίες του».
10) Αγαπημένος του έλληνας ηθοποιός είναι ο Μηνάς Χατζησάββας.
11) Η συμμετοχή στις «Σαββατογεννημένες» προέκυψε «εντελώς ξαφνικά. Βέβαια πάντα ήθελα να εμφανιστώ στην τηλεόραση, καθώς διευκολύνει σημαντικά τα πράγματα στη δουλειά μας. Συμμετείχα σε μία παράσταση του Τάκη Ζαχαράτου, στην οποία ήταν και ο Γιώργος Καπουτζίδης, σεναριογράφος των “Σαββατογεννημένων”, με τον οποίο κάναμε πολύ παρέα. Αργότερα μου είπε πως είχε γράψει το σενάριο και πως υπήρχε ένας ρόλος και για μένα. Με παρουσίασε στους παραγωγούς, υπήρχε η κατάλληλη χημεία και δέσαμε».
12) Δεν ήταν ιδιαίτερα καλός μαθητής: «Στο γυμνάσιο τα πήγαινα καλά αλλά μόλις πάτησα το πόδι μου στο λύκειο, στο Κανήθου πήγαινα, δυσκολεύτηκα πολύ. Στην Α΄ λυκείου έμεινα μετεξεταστέος, άλγεβρα, γεωμετρία, φυσική, χημεία και αρχαία. Ο πατέρας μου με ρώτησε “και καλά, τι πέρασες;». Κούτσα κούτσα το τελείωσα!».
13) Για την ηθοποιία: «Είναι ασφάλεια. Δεν εκθέτεις τον εαυτό σου. Είσαι κρυμμένος μέσα σε ένα όμορφο περίβλημα και οι άλλοι βλέπουν μόνο ό,τι εσύ θες να δείξεις προς τα έξω. Δεν οικειοποιούμαι χαρακτηριστικά των ρόλων που υποδύεμαι, τουλάχιστον όχι συνειδητά. Μέχρι τώρα μου έχουν δοθεί κυρίως κωμικοί ρόλοι, αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω και κάτι διαφορετικό».
14) Για τους καταξιωμένους ηθοποιούς: «Υπάρχουν άνθρωποι, όπως η Κατιάνα Μπαλανίκα και η Ελένη Ράντου που με βοήθησαν σημαντικά στα τηλεοπτικά μου βήματα και άνθρωποι που μόλις τους γνωρίσεις τους απομυθοποιείς. Στο ξεκίνημα, είναι πιθανό ένας ηθοποιός να συνεργαστεί με ανθρώπους που μπορεί να του κάνουν τη ζωή πολύ δύσκολη. Πολύ όμως… Περιμένεις πως θα δουλέψεις με ανθρώπους που είναι χορτασμένοι από τη ζωή τους και κάνουν πράγματα για την ευχαρίστησή τους. Ωστόσο, η όποια εξουσία έχουν, συχνά τους οδηγεί στο να βγάλουν προς τα έξω πολλά από τα συμπλέγματά τους».
15) Για τις ερωτικές σκηνές: «Δε θα ήθελα να γυρίσω ερωτικές σκηνές ακόμα, δεν νιώθω έτοιμος. Ακόμη και στο Safe Sex που υπύρχε μια κωμική ερωτική σκηνή με την Μάρθα Καραγιάννη ένιωθα πολύ άγχος για το πώς θα τη γυρίσω».
16) Απεχθάνεται το γάλα, δεν μπορεί ούτε να το μυρίζει!
17) Για τα κενά καθίσματα: «Μου έχει τύχει στο θέατρο ΣΜΑΡΟΥΛΑ. Είχαμε ανεβάσει το «Chicago», με έναν 25μελή θίασο και το κοινό ήταν έξι ηλικιωμένοι, οι οποίοι είδαν τις αφίσες και μάλλον ήρθαν να δουν λίγο μπουτάκι… Ωστόσο, έχω παίξει και μπροστά σε ολιγάριθμο κοινό, το οποίο όμως ήταν τόσο ενθουσιώδες που έκανε για ολόκληρη πλατεία».
18) Για τη Χαλκίδα: «Στεναχωριέμαι γιατί βλέπω ότι δε συμβαίνει κάτι στη Χαλκίδα, δε λαμβάνονται πρωτοβουλίες. Νιώθω ότι φταίμε κι εμείς οι Χαλκιδαίοι γι’ αυτό. Το Θέατρο Χαλκίδας και η προσπάθεια που κάναμε τότε ήταν πραγματικά αξιόλογη, αλλά δυστυχώς δεν είχε συνέχεια. Ο πολιτισμός στη Χαλκίδα χρειάζεται υποστήριξη. Έχουμε ένα πολύ όμορφο θέατρο και το Κάστρο για τα καλοκαίρια, αλλά όσο καλή διάθεση κι αν έχει μια παρέα χρειάζεται και οικονομική υποστήριξη».
19) Τι του λείπει από τη Χαλκίδα: «Η θάλασσα. Μεγάλωσα δίπλα στη θάλασσα, το πατρικό μου, στις Ροβιές, είναι είκοσι μέτρα από το κύμα. Επίσης, η παραλία, το να απολαμβάνεις τον καφέ σου σε ρυθμούς χαλαρούς, κάτι που δύσκολα συναντάς στην Αθήνα».
20) Το 2004 μας είχε πει στη συνέντευξη του πως δε θα ήθελε να πρωταγωνιστήσει σε επιθεώρηση. Φέτος πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Θα περάσει κι αυτό» – η ιστορία της επιθεώρησης. Ευτυχώς, δεν είχε χρησιμοποιήσει τη λέξη «ποτέ»…
(Τα είκοσι άγνωστα πράγματα για τον Αργύρη Αγγέλου εξήχθησαν μέσα από τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον Χάρη Παπαδόπουλο και είχε δημοσιευθεί στο τεύχος 4 του περιοδικού Square με τον τίτλο «Σηκώσαμε τον Λαζάρου στον πίνακα!», τον Οκτώβριο του 2004)