– Ρε συ, νομίζω ότι ξοδεύουμε πάρα πολλά χρήματα για να παραγγέλνουμε φαγητό από deliveries
– Μην υπερβάλεις. Πόσο κοστίζει πια ένα τηλεφώνημα για να παραγγείλει κάποιος μια πίτσα;
Όταν κλασικές παροιμίες μπουν στο shaker της φαντασίας, τότε προκύπτει ένα δροσιστικό κοκτέιλ τρέλας.
Γιώργης vs Παναή
Το πώς κατάφεραν ο Γιώργης και ο Παναής να είναι κολλητοί φίλοι από παιδιά, είναι πραγµατικά άξιο απορίας.
Ο Παναής ήθελε να γίνει ένας επιτυχηµένος επιχειρηµατίας, ενώ ο Γιώργης ήθελε να περάσει τη ζωή του ήσυχα σε κάποιο νησί. Τα χρόνια περνούσαν και όλα έδειχναν πως ο Παναής είχε πετύχει το σκοπό του, καθώς είχε γίνει γνωστός και επιτυχηµένος. Ο Γιώργης δε νοιαζόταν για τίποτα και συνέχιζε να πίνει µπύρες και να βολτάρει µε το κανό του στις παραλίες. Κάποια µέρα ο Παναής θέλησε να γνωρίσει στο Γιώργη την κοπέλα του. Ήταν µία όµορφη 23χρονη που ο Παναής αποκαλούσε κόµµατο. Η κοπέλα περνούσε καλά µε το φίλο της, αλλά κατά βάθος είχε γοητευθεί από το Γιώργη. Μετά από ένα µήνα η κοπέλα άφησε τον Παναή και έφυγε µε τον άφραγκο!
Συµπέρασµα ιστορίας: «Το κανό του και µια µπύρα και του Παναή ο κόµµατος!»
Ο τσοπάνης και οι trendy
Mια παρέα πλουσιόπαιδων αποφάσισε να πάει πεζοπορία σ’ ένα βουνό κοντά στη Χαλκίδα.
Φόρεσαν τις φόρµες τους και τα κατάλληλα αθλητικά παπούτσια και ξεκίνησαν για το βουνό. Φτάνοντας εκεί είδαν ένα νεαρό τσοµπάνη που φορούσε παλιές µπότες και άρχισαν να γελάνε. O τσοµπάνης τότε προσφέρθηκε να τους οδηγήσει στην κορυφή του βουνού µέσα από µονοπάτια που γνώριζε. Η παρέα δέχθηκε και όλοι µαζί ξεκίνησαν. Στη διαδροµή τα πλουσιόπαιδα κορόιδευαν τον τσοµπάνη που δεν είχε αθλητικά παπούτσια σαν τα δικά τους. Μετά από δύο ώρες περπάτηµα τα καλοµαθηµένα άρχισαν να παραπονιούνται πως πονούσαν τα πόδια τους. Σταµατώντας για λίγο διαπίστωσαν πως οι πάτοι των παπουτσιών τους είχαν ξεκολλήσει. Οι µπότες του τσοµπάνη από την άλλη ήταν σε άριστη κατάσταση!
Συµπέρασµα ιστορίας: «Η γριά η µπότα έχει την αντοχή».
Greek delivery
Σ’ ένα πανεπιστήµιο της Αµερικής ανάµεσα στους φοιτητές πολλών εθνικοτήτων ήταν και µια παρέα Ελληνόπουλων.
Οι Έλληνες δεν επιθυµούσαν και πάρα πολλές συναναστροφές µε τους ξένους, προτιµώντας να βρίσκονται συνέχεια µόνοι τους. Οι διαφορές µε τους υπολοίπους ήταν κάτι παραπάνω από ορατές. Έχοντας ως πυξίδα την ελληνική νοοτροπία, φρόντιζαν να διαφοροποιούνται από τους υπόλοιπους. Διάβασµα οι Γάλλοι; Καφέ και τσιγάρο οι Έλληνες. Πόκα οι Αµερικανοί; Τάβλι οι δικοί µας. Μόνο σ’ ένα πράγµα οι Έλληνες βρίσκονταν ένα βήµα µπροστά από τους υπόλοιπους. Στο θέµα του φαγητού. Ποτέ ελληνικό ψυγείο δεν έµενε άδειο από φαγητά. Πριν κάνουν οτιδήποτε, φρόντιζαν πάντα από νωρίς να παραγγέλνουν σε delivery. Έτσι, όταν βράδιαζε και οι περισσότεροι φοιτητές ένιωθαν µια λιγούρα, οι Έλληνες απολάµβαναν το φαγητό για το οποίο είχαν εξάλλου προνοήσει.
Συµπέρασµα της ιστορίας: «Των Ελλήνων τα παιδιά πριν πεινάσουν παραγγέλνουν».
Παντελής, η σουπιά
Για 22 χρόνια δούλεψε πιστά και ευσυνείδητα ο Παντελής στο εργοστάσιο ξυλείας του µεγαλέµπορου Κούτσουρου.
Μία µέρα ο Κούτσουρος ανακοίνωσε στον Παντελή την απόλυσή του! Ο Παντελής εξαγριώθηκε και δήλωσε πως θα κάνει απεργίας πείνας. Και το έκανε. Την επόµενη µέρα έφερε τη σκηνή του στην αυλή της επιχείρησης. Όλοι πίστεψαν ότι θα σταµατούσε γρήγορα την απεργία, καθώς ήταν καλοφαγάς και δε θα µπορούσε να στερηθεί για πολύ καιρό τους µεζέδες. Μετά από έξι περίπου µήνες και εφόσον ο Κούτσουρος είδε πως ο απεργός συνέχιζε τον αγώνα του ακάθεκτος, αποφάσισε να τον ξαναπροσλάβει. Όταν εργάτες του εργοστασίου πήγαν να αποµακρύνουν τη σκηνή, βρήκαν στο εσωτερικό της κονσέρβες, ξηρούς καρπούς µέχρι και φουρνάκι µικροκυµάτων. Με αυτό τον τρόπο ο Παντελής είχε αντέξει «νηστικός» για έξι µήνες!
Συµπέρασµα της ιστορίας: «Χορτάτος απεργός την πείνα δε φοβάται».