Καταγραφή των πιο απίστευτων κλήσεων που έχουν δεχθεί ποτέ οι τηλεφωνήτριες στις Δημόσιες Υπηρεσίες της Χαλκίδας.
Ακυβέρνητο ταχύπλοο στον Εύριπο, διαμαρτυρίες για τη σειρήνα του ασθενοφόρου, τούρτες νεόνυμφων στα σκουπίδια, φίδια που αποδεικνύονται παιχνίδια, φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Η λίστα των τρελών και αναπάντεχων κλήσεων στις υπηρεσίες της πόλης μας μοιάζει ατελείωτη και ξεπερνά τις σκέψεις και των πιο ευφάνταστων συμπολιτών μας!
ΕΚΑΒ
1) Για μήνες το ΕΚΑΒ έπαιρνε κλήσεις για έναν κύριο, ο οποίος σωριαζόταν σε κεντρικότατα σημεία της πόλης. Έντρομοι πολίτες έπαιρναν το ΕΚΑΒ ωρυόμενοι: «τρέξτε γρήγορα, πεθαίνει, σβήνει ο άνθρωπος, χάνεται». Στην πραγματικότητα ο εν λόγω κύριος έκανε την πλάκα του ή την τρέλα του και οι διασώστες είχαν βρει πλέον το κουμπί του.
Σαν το αρκουδάκι της Duracell. Έπεφτε και ξανασηκωνόταν.
2) Σε σοβαρό καρδιολογικό περιστατικό, πάνω στον πανικό των συγγενών, δόθηκε η διεύθυνση του προηγούμενου σπιτιού. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου πήγε στο Βούρκο, για να διαπιστωθεί αργότερα ότι το περιστατικό ήταν στη Χαϊνά. Ευτυχώς ο άνθρωπος σώθηκε.
«Τι Λωζάννη, τι Κοζάνη» θα σκέφτηκαν οι συγγενείς του ανθρώπου. Μια χούφτα άνθρωποι είμαστε σε αυτή την πόλη, πόσοι Παπαρδοτσουπόπουλοι υπάρχουν στη Χαλκίδα; Αργά ή γρήγορα, θα μας βρουν.
3) Έξαλλη κυρία με τρεμάμενη φωνή γύρω στα μεσάνυχτα απαίτησε: «να έρθετε να μου κάνετε μια ηρεμιστική ένεση στο σπίτι, γιατί έχω τσακωθεί με τον άντρα μου και μου έχει σπάσει τα νεύρα».
Μία ένεση 5.000 ml μήπως ησυχάσει και ο φουκαράς ο άντρας της.
4) Κυρία με αισθησιακή φωνή ζητούσε από τους τηλεφωνητές του ΕΚΑΒ σχεδόν σε καθημερινή βάση να τη βοηθήσουν να «βάλει μπρος τη σειρήνα της».
Το θεάρεστον έργο των διασωστών πρέπει να περιλαμβάνει και τέτοιες περιπτώσεις. Αν μία κυρία δεν έχει ακούσει ποτέ τη σειρήνα της, κάποιος πρέπει να βοηθήσει.
5) Δεκάδες αγανακτισμένοι πολίτες έχουν τηλεφωνήσει βρίζοντας στο ΕΚΑΒ, για να διαμαρτυρηθούν που το πλήρωμα δε σέβεται τις ώρες κοινής ησυχίας και βάζει τη σειρήνα μεσημεριάτικα!
Συγχαρητήρια στους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας. Λαμπρή ευκαιρία να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας με την επαναφορά του επαγγέλματος του ντελάλη. Καταπολεμούμε την ανεργία και διατηρούμε την κοινή ησυχία.
Λιμενικό σώμα
1) Ευγενέστατος νεαρός σε βραδιά Champion’s League πήρε να ρωτήσει το αυτονόητο: «Καλησπέρα, Λιμενικό εκεί; Ναι, συγγνώμη για την ενόχληση ρε παιδιά, αλλά μήπως μπορείτε να μου πείτε τι ώρα παίζει ο Ολυμπιακός. Χίλια συγγνώμη». Πήρε την απάντηση που ήθελε και καληνύχτισε ευγενικά.
Μάλλον δεν υπάρχει καταλληλότερο σώμα από το Λιμενικό, για να μάθει ένας «γαύρος» πότε παίζει η ομάδα του.
2) Ψαράδες-παραμυθάδες ειδοποίησαν τους άντρες του λιμενικού ότι μια γυναίκα έπεσε από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας και ότι βρισκόταν στο νερό σε άθλια κατάσταση. Το πλήρωμα του λιμενικού έφτασε, για να διαπιστώσει ότι η κυρία έκανε απλώς το μπάνιο της.
Εντάξει, οι ψαράδες λένε αρκετά ψέματα, τουλάχιστον όσον αφορά τα ψάρια που πιάνουν, αλλά στην περίπτωση αυτή μάλλον το «ψάρι βρωμάει από το κεφάλι».
3) Ιστορία καθημερινής τρέλας, πριν από κάποια χρόνια: Κύριος απειλεί να πέσει από την υψηλή γέφυρα. Συγγενείς έντρομοι τηλεφωνούν στο Λιμενικό Σώμα να τρέξει στο σημείο. Την ίδια στιγμή, ο γιατρός που παρακολουθεί τον εν λόγω κύριο επιβεβαιώνει το περιστατικό. Τα σκάφη του λιμενικού σπεύδουν και… ακόμα περιμένουν.
Μάλλον δεν ήταν αυτό το είδος του πηδήματος που χρειαζόταν ο εν λόγω κύριος. Εξίσου αποτελεσματική με την ψυχοθεραπεία είναι και η σεξοθεραπεία.
4) Κύριος γύρω στα 40 ήθελε να παραγγείλει πίτσα στο τηλέφωνο του Λιμενικού. Μία, δύο, τρεις, πέντε ο αγανακτισμένος λιμενικός διαβεβαίωσε τον «πελάτη» ότι η πίτσα θα ήταν σπίτι σε είκοσι λεπτά.
Κάπως παράδοξο, αλλά καθόλου ακατανόητο, ειδικά αν ζήτησε μια πίτσα με αντσούγιες!
5) (Πραγματικός διάλογος)
– Σας παρακαλώ, θέλω τα δρομολόγια της Ολυμπιακής για Λήμνο.
– Με συγχωρείτε κυρία μου, εδώ είναι λιμενικό.
– Δε με νοιάζει, είστε ή δεν είστε δημόσια υπηρεσία;».
– Μα κυρία μου…
– «Αφήστε τα μα και βρείτε μου τα δρομολόγια τώρα».
Το μόνο λογικό δρομολόγιο που θα έπρεπε να ξέρει ο λιμενικός, θα ήταν το δρομολόγιό του στο σπίτι της κυρίας, για μια «κοινωνική» επίσκεψη.
Πυροσβεστική
1) Δασκάλα δημοτικού σχολείου ανέφερε την ύπαρξη ενός φιδιού στην παιδική χαρά έξω από το σχολείο, το οποίο χαρακτήρισε λίγοπολύ πύθωνα. Φίδι υπήρχε, αλλά ήταν απ’ αυτά τα μαξιλαράκια – παιχνίδια.
Η άρτια εκπαίδευση της καθηγήτριας και οι βαθιές γνώσεις της σε θέματα παιδικής ψυχολογίας και εκπαίδευσης, νομίζω πως είναι πασιφανείς!
2) Κύριος καλεί την πυροσβεστική, για να αντλήσει νερά από την αποθήκη του. Οι περιγραφές του προδιαθέτουν για την απόλυτη καταστροφή, πλημμύρα από τις λίγες. Το νερό όμως δεν κάλυπτε καν το δάπεδο, ενώ σημειωτέον, είχε να βρέξει πολλές μέρες!
Ο Νώε των ρηχών νερών. Το πιθανότερο σενάριο είναι να έσπασαν τα νερά της γυναίκας του.
3) Πριν από μερικά χρόνια κύριος έπαιρνε κάθε Παρασκευή βράδυ και άρχιζε το ποίημα: «Καλέ κύριε πυροσβέστα, έχω πάρει φωτιά, φωτιά σας λέω, και χρειάζομαι κάποιον να τη σβήσει. Βοηθήστε με».
Ξέρετε τι λένε για το μέγεθος της μάνικας του νταβρατισμένου πυροσβέστη, έτσι; Ούτε κι εμείς.
4) Ευφάνταστοι νεαροί κατ’ εξακολούθηση τηλεφωνούν και τραγουδούν γνωστά «καυτά» άσματα, όπως το «Φωτιά, φωτιά, έλα απόψε να καούμε» ή το «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου» ή το «The roof is on fire» και μάλιστα με τη συνοδεία ring tones. «Keep on burning boys».
Προτάσεις του site: το «Fire» των REM και φυσικά το «Φωτιά στα σαββατόβραδα».
5) Σκηνικό που συνέβη παλιότερη χρονιά όπου είχαν πέσει πολλά χιόνια στη πόλη: Όλοι οι δρόμοι είχαν κλείσει και μόνο λίγα οχήματα να κυκλοφορούσαν. Ανήσυχη μάνα τηλεφωνεί στην πυροσβεστική: «Σας παρακαλώ, κατεβαίνει ο κανακάρης μου από Θεσσαλονίκη. Να πάτε στο Σχηματάρι να τον μεταφέρετε, γιατί με τα χιόνια δε μπορούμε να πάμε να τον πάρουμε».
Ο νεαρός φοιτητής πήρε πτυχίο και η μάνα του ήθελε να του πραγματοποιήσει το παιδικό του όνειρο, δηλαδή μια βόλτα με ένα όχημα της πυροσβεστικής.
Αστυνομία (100)
1) Ήταν ένας γάιδαρος με μεγάλ’ αφτιά, είχε κάτσει στη μέση του δρόμου προς Δοκό και δεν κούναγε με τίποτα. Περίοικοι κάλεσαν την αστυνομία, για να τον μαζέψει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γάιδαρος έκλεισε το δρόμο διαμαρτυρόμενος, για το χαμηλό ημερομίσθιο, τις άθλιες συνθήκες εργασίας, τις πολλές ώρες δουλειάς και για το παλιό σαμάρι του.
2) Περιπολικό έλαβε κλήση για σοβαρή φασαρία σε μπαράκι στην Αυλίδα. Το άτυχο πλήρωμα του περιπολικού βρέθηκε απέναντι σε έναν τεράστιο κύριο σε κατάσταση μέθης, τον οποίο δεν έκαναν καλά ούτε οι θαμώνες ούτε οι αστυνομικοί. Η παρέμβαση του ΕΚΑΒ ήταν καταλυτική για όλους.
Τύφλα να ‘χει ο Σουγκλάκος στις βιντεοταινίες αλήστου μνήμης των ‘80s, που τα έβαζε με πέντε και τους έβαζε κάτω.
3) «Θέλω να συλλάβετε και να απομακρύνετε ένα σκυλί, το οποίο είναι συνεχώς έξω από το σπίτι μου και γαβγίζει. Δε μ’ αφήνει να κοιμηθώ ο κόπρος».
Who let the dogs out? Ιδού η απορία.
4) «Θέλω τη βοήθειά σας. Δε μπορώ να κοιμηθώ, γιατί παραπλήσιο μαγαζί παίζει μουσική σε υψηλά ντεσιμπέλ. Απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από το σπίτι μου και δε μπορώ να ησυχάσω!».
Ο «άνθρωπος ασύρματος». Λαμβάνει οποιαδήποτε συχνότητα κύματος σε απόσταση 20 χιλιομέτρων. Αν τον τοποθετήσετε στην ταράτσα, θα «πιάσετε» μέχρι και NOVA!
5) «Να έρθετε να συλλάβετε το γείτονά μου αμέσως. Η πορτοκαλιά του έχει έρθει στο δικό μου χώρο και τα πορτοκάλια του πέφτουν στην αυλή μου».
Πρόκειται για μία βαρυσήμαντη καταγγελία, η οποία αναδεικνύει για άλλη μία φορά την ετοιμότητα των πολιτών της Χαλκίδας να ανταποκριθούν αμέσως στο κάλεσμα κατά της τρομοκρατίας!
Τεχνική Υπηρεσία Δήμου
1) Κυρία προχωρημένης ηλικίας απαίτησε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου να μονώσει το σπίτι της, για να μην ακούει θορύβους από το κάτω διαμέρισμα. «Να έρθετε να σταματήσετε το θόρυβο, γιατί κάνουν χειρωνακτικές εργασίες από κάτω μου».
Προφανώς ήθελε να διαμορφώσει ένα στούντιο για τη δική της ροκ μπάντα, τις «Αιωνόβιες».
2) Ωραίο ξεκίνημα για γάμο: Κύριος αφήνει την τριώροφη τούρτα σε κουτί κοντά σε κάδο, για να καλέσει ταξί μες στη βροχή. Το απορριμματοφόρο του Δήμου περνάει και παίρνει και την τούρτα. Η συνέχεια είναι ευνόητη. Ο εν λόγω κύριος τηλεφωνεί και απαιτεί την αμέσως αντικατάσταση της τούρτας, απειλώντας θεούς και δαίμονες.
Αν η τούρτα συμβολίζει με κάποιο τρόπο την επιτυχία του γάμου, καλύτερα να φάνε το μπουκέτο της νύφης.
3) Πολιτικό πρόσωπο ζήτησε τη συνδρομή της υπηρεσίας του Δήμου, για να κατεβάσουν τα σκουπίδια του από την ταράτσα. Στη λογική ερώτηση των υπαλλήλων, γιατί δεν τα κατέβασε, η απάντηση ήταν απλή: «πού να τρέχουμε τώρα, ανεβείτε να τα πάρετε».
Αφού βαριέται να κατεβάζει τα σκουπίδια στο δρόμο, γιατί δεν αγοράζει ένα σκουπιδοφάγο; Ή μήπως η θέση έχει ήδη καλυφθεί;
4) Τα συνεργεία του Δήμου δεν είναι ανάγκη να περιορίζονται σε δημόσιο χώρο. «Αφού είστε εδώ να καθαρίσετε το σπίτι και να μαζέψετε και τις γλάστρες που έπεσαν στον κήπο μου» απαίτησε ένας δημότης.
Φιλιππινέζες από το Δήμο για κάθε σπίτι. Αυτό θα πει προχωρημένη κοινωνική πολιτική, που νοιάζεται για το δημότη.
5) Γιαγιούλα πήρε την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, για να τη μεταφέρει στο κέντρο. Όταν της είπαν να καλέσει ένα ράδιο ταξί, απάντησε: «ποιο ράδιο παιδί μου, μια βόλτα θέλω να κάνω, δε θέλω ν’ ακούσω μουσική».
Μεταξύ αστείου και σοβαρού, η γιαγιά είχε το δίκιο της. Όπως «φουλάρει» η πλειονότητα των ταξί το ραδιόφωνο, θες δε θες, θα ξεκουφαθείς από τα καψουροτράγουδα!